Webnode

Professionele websitebouwer voor kleine bedrijven

Totaalscore

4,6 /5
(727)
Prijs-kwaliteitverhouding
4,4/5
Functies
4,3/5
Gebruiksgemak
4,6/5
Klantenondersteuning
4,5/5

94%
heeft deze app aanbevolen
Sorteren op

727 reviews

Sonja
Totaalscore
  • Sector: Beeldende kunst
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

Webnode bracht onze webwinkel naar de top!

Beoordeeld op 10-11-2022

Ik heb andere aanbieders geprobeerd. Webnode is voor mij de beste keuze door het gebruikersgemak, uitstraling en ondersteuning. Als ik hulp nodig heb, op welk onderwerp dan ook, is er altijd een snelle reactie. Dat geeft rust en vertrouwen.

Pluspunten

Gebruikersgemak, uitstraling en ondersteuning. De webshophouder heeft niet altijd kennis van hoe een webshop moet worden gebouwd. Doordat Webnode duidelijk is vanaf de start van het bouwen tot aan de definitieve start de webshop, gaf mij dat vertrouwen om de webshop veilig 'in de lucht' te zetten. Zat er toch nog een foutje in, dan was dat ook weer zo opgelost. Mede door de uitstraling van de sjablonen en de vlotte hulp van de helpdesk werd mijn webshop een succes. Last but not least! Sinds een korte tijd werkt Webnode met Stripe. Dit vind ik echt een voordeel, mede omdat ik onze Nederlandse webshop vanuit onze woonplaats in Frankrijk beheer.

Minpunten

Een minpuntje vind ik dat het overzetten van de webshop naar een tweede taal omslachtig. Het sjabloon en de foto's worden keurig overgezet, maar verder moet alles handmatig worden vertaald en bijgehouden. Omdat in onze webshop elk product uniek is en doordat wij veel producten hebben is dit te arbeidsintensief.

Jimmy
Totaalscore
  • Sector: Evenementenbureaus
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

webnode zorgt voor overzichtelijk en makkelijk gebruik

Beoordeeld op 10-11-2022

Ik heb tot op heden nog geen nadelige ervaring gehad met webnode. Het verlengen van de diensten gaat vlot en is eenvoudig

Pluspunten

De pagina's wordenals standaard, doch aanpasbaar aangereikt. vb fotoreportagen, prijslijst....mits kleine aanpassingen kan je een duidelijk, mooie en eenvoudige pagina maken. De layers zijn interessant en makkelijk aan te passen. Je kan regels, onderdelen makkelijk invoegen waar nodig.

Minpunten

ik heb niet veel minpunten tegengekomen met het opmaken van mijn website.

Diane
Totaalscore
  • Sector: Musea en instituten
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Maandelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

De beste website voor mijn project

Beoordeeld op 10-11-2022

Mijn eigen ervaring met WebNode:De opbouw is vrij duidelijk en eenvoudig. Het kostte me slechts zo’n 30 minuten om de website van mijn vereniging te bouwen. Ik ben alvast een tevreden klant.

Pluspunten

- Gemakkelijk te leren een aanrader voor iedereen die nog moet starten om een online shop of om een website voor zijn vereniging uit te bouwen.- Biedt een echt ‘drag-and-drop’ design, met veel aanpassingsmogelijkheden.- Oogstrelende sjabloons. - Geweldige marketingintegraties en blog tools beschikbaar. - Veranderen van kleuren, lettertypen en afbeeldingen is een kwestie van een paar klikken.- Geen advertenties- Domeinnaam kan worden ingesteld. - HTTPS voor veilig browsen is ook een belangrijk gegeven voor ons. - Bovenop geeft WebNode de website statistieken in een duidelijk overzicht per dag/maand/jaar.

Minpunten

- Foto staat op een raster- Beperkte kleuren

Els
Totaalscore
  • Sector: Cosmetica
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Zeer gebruiksvriendelijke software

Beoordeeld op 19-7-2022

Pluspunten

Ik moest uit het niets en als onervaren starter een website maken en met de sjablonen van webnode ging dit veel vlotter en gemakkelijker dan ik dacht. Ik kan zelf dagelijks zonder probleem aanpassingen doen en meteen publiceren. Heb zelfs een webshop gestart die uitstekend werkt. Bij problemen of vragen, krijg ik snel antwoord.

Minpunten

Webnode is nog vrij onbekend wat maakt dat andere softwaresystemen het niet herkennen.

Nadine
Totaalscore
  • Sector: Sport
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 1+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Hele goede gebruiksvriendelijke websitemaker

Beoordeeld op 10-11-2022

Ik heb tot nu toe weinig problemen gehad met dit systeem. Als ik ergens niet uit kwam werd ik erg snel geholpen via de mail. Ze zijn toegankelijk en willen meedenken met de klant. Ik ben heel tevreden!

Pluspunten

Het is erg gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die helemaal geen verstand hebben van webdesign.

Minpunten

Dat je niet heel gemakkelijk je logo kan plaatsen in de kop hoofdbalk van de website.

Overwogen alternatieven

Wix en WordPress

Redenen om over te stappen op Webnode

Webnode had meer functies en makkelijkere webshop, ook had ik een website gevonden waar Webnode erg hoog aanbevolen werd voor beginnend website makers.
Sara
Totaalscore
  • Sector: Bouw
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Zeer tevreden

Beoordeeld op 19-11-2022

Ik gebruikte de gratis versie toen ik leerkracht was op school, om gerichte informatie aan leerlingen te bieden en toffe zoekopdrachten te maken. Ik ben dus bij de start van mijn onderneming meteen gaan kijken voor een betalend pakket. Vaak zeggen mensen wat een leuke website, en dan kan ik trots zeggen die heb ik in elkaar geknutseld met behulp van Webnode. Er zijn op mijn aanraden nog enkele begonnen met hun website via Webnode. Ze waren niet snel weg met computers en uiteindelijk vonden ze het gemakkelijk werken.

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik en de prijs is goed, want dure software als startende zaak was niet te betalen.

Minpunten

Dat de mail met een 2de inlog is. Waardoor mails en bewerken niet samen onder een dak kan. Maar dit is eerder een luxeprobleem denk ik. ;-)

Chloe
Totaalscore
  • Sector: Gezondheid, wellness en fitness
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Capterra wedstrijd

Beoordeeld op 10-11-2022

Heel goede ervaring, makkelijk in gebruik. Prijs- kwaliteit is het zeker waart.

Pluspunten

Heel gemakkelijk om webpagina te maken. Makkelijk aan te passen door de vele functies.

Minpunten

Meer ontwerp mogelijkheden ivm verschillende beroepen

Overwogen alternatieven

Google Workspace

Redenen om over te stappen op Webnode

Te moeilijk om alles goed in te stellen
Noeshka
Totaalscore
  • Sector: Gezondheid, wellness en fitness
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Keep up the good work!

Beoordeeld op 13-11-2022

Ik zeg met hand op het hart dat de klantenservice voor mij het grootste voordeel is. De medewerkers waarmee ikzelf contact heb gehad, waren enorm behulpzaam en vriendelijk. Ondank mijn soms herhalende vragen, ik zeg het ik ben een leek, kreeg ik telkens via mail antwoorden. En bij de beslissing om over te gaan naar Premium heb ik een super oplossing gekregen. En dat is voor mij de kers op de taart, dat de communicatie met de mensen van Webnode heel vlotjes en vriendelijk verloopt.

Pluspunten

Mijn beoordeling is als volgt: het is enorm gebruiksvriendelijk en ik ben heel blij, als serieuze computersoftware leek, met dat gemak. Het wijst zichzelf uit en het resultaat is professioneel en betaalbaar volgens mijn noden.

Minpunten

Ik zie er persoonlijk geen, misschien omdat ik geen ervaring heb met andere website platforms.

philip
Totaalscore
  • Sector: Basis- en voortgezet onderwijs
  • Bedrijfsgrootte: 1.001-5.000 werknemers
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

gewoon goed

Beoordeeld op 10-11-2022

Zeer goed in het begin was het een beetje zoeken maar naar een tijdje had ik dat onder de knie en kon ik er goed weg mee . dus zeker goed wat het mij betreft .

Pluspunten

dat deze gemakkelijk te gebruiken en niet moeilijk iedereen zou ermee over weg kunnen u hoeft geen programmatie te doen zien wat je krijgt .

Minpunten

veel minpunten heb ik niet of toch wel dat een bepaalde link niet altijd kunt implemeneren voor anderen

Christel
Totaalscore
  • Sector: Basis- en voortgezet onderwijs
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

Fijn hulpmiddel in de klas

Beoordeeld op 10-11-2022

Pluspunten

Door corona moest ik een manier zoeken om mijn lesopdrachten te delen met de kinderen. Via een collega kwam ik bij webnode terecht. Door dingen uit te proberen lukte dit goed. Dus vrij eenvoudig om ermee te werken.

Minpunten

Het instellen van de lettertypes ed is niet bij het gratispakket, dat is heel jammer. Het verplaatsen van tekstvakken is soms omslachtig.

Chantal
Totaalscore
  • Sector: Geestelijke gezondheidszorg
  • Bedrijfsgrootte: 11-50 werknemers
  • Wekelijks 1+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

Gebruiksgemak

Beoordeeld op 26-1-2022

Heb tot nu toe slechts eenmaal contact gehad met de helpdesk en dit is naar tevredenheid verlopen.

Pluspunten

Eenvoudig te installeren software voor het bouwen en onderhouden van onze websites en webshop.
Het gebruikersgemak is erg groot, wat voor mij het grootste pluspunt is. Alles is logisch te vinden, zonder encyclopedie aan handleiding, en alles is heel makkelijk aan te passen. Foto's toevoegen, menu weghalen/toevoegen, lay out aanpassen etc etc, allemaal erg makkelijk uit te voeren. Zelfs het inrichten van een webshop. Allemaal eenvoudig uit te voeren voor iemand zonder specialistische kennis.

Minpunten

Ik ben nog geen nadelen tegengekomen in het gebruik.

Danny
Totaalscore
  • Sector: Management non-profit organisaties
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Gebruiksgemak
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 7.0 /10

Website for dummies

Beoordeeld op 10-11-2022

Zeer tevreden met het aanbod

Pluspunten

Wil je jouw product of bedrijf in de kijker stellen, maar ben je geen computer specialist. Dan kan je met web-onderzoeksbureau heel eenvoudig te werk gaan.

Minpunten

Op kleine devices moeilijk te gebruiken ( iPhone, IPad) op computers werkt het perfect

Eddy
Totaalscore
  • Sector: Detailhandel
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

Zeer tevreden.

Beoordeeld op 21-12-2022

Pluspunten

Makkelijk te bewerken, goede uitleg bij de help functies.

Minpunten

Lettertypen, kleur, vormgeving te karig. Ik zou graag meer mogelijkheden zien.

Antwoord van Webnode

Dear Eddy,

thank you for your review. I am glad that you like the website editor and its features.

Feel free to visit also our blog where you can find a lot of articles:
https://www.webnode.com/blog/

Have a nice day.

Berthun
Totaalscore
  • Sector: Architectuur en planning
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 1-5 maanden lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Super handige software, ook voor starters

Beoordeeld op 10-11-2022

Ik heb met Webnode als starter mijn domein/mail en website opgebouwd. Doordat het een van de goedkopere opties was met wél veel opties was het voor mij zeer interessant. Ik had twee maal een vraag over het integreren/overzetten van mijn e-mail; deze waren beiden binnen een dag beantwoord.

Pluspunten

Software is heel makkelijk in gebruik; kom je er even niet uit zijn er op internet voldoende filmpjes over te vinden. Juist voor starters dus heel geschikt omdat je voor een relatief klein bedrag je eigen website vorm kunt geven en daar direct een domein/mail aan kunt koppelen. Daarnaast ook klantvriendelijk, nu twee keer een vraag gehad waar via e-mail binnen een dag op gereageerd werd. Kortom, een aanrader!

Minpunten

Bepaalde animaties/drop-down menu's niet mogelijk.

thomas
Totaalscore
  • Sector: Duurzaamheid en milieu
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

gemak dient de mens

Beoordeeld op 10-11-2022

goede communicatie bij vraag/antwoord

Pluspunten

klantgerichtheid en kwaliteit goed om zelf te kunnen bouwen

Minpunten

emailmarketing tool ontbreekt om de emails te kunnen benutten in een software systeem

Gine
Totaalscore
  • Sector: Horeca
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 6-12 maanden lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Webnode voor een Camperplaats

Beoordeeld op 10-11-2022

Als je een vraag stelt aan de klantenservice krijg je snel antwoord. En als je iets niet weet wordt het duidelijk in het antwoord geformuleerd.

Pluspunten

Het is makkelijk in gebruik. Vele mogelijkheden, qua indeling. De sjablonen zijn divers. Het ziet er ook professioneel uit. Je hebt zo een mooie website gemaakt met alle handige tools.

Minpunten

Omdat ik nog niet heel lang werk met Webnode en wij alleen een website hebben zonder extra toepassingen kan ik geen minpunten benoemen.

Pierre
Totaalscore
  • Sector: Religieuze instellingen
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Dagelijks 1+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 8.0 /10

webnode

Beoordeeld op 28-1-2022

Pluspunten

heel gemakkelijk te gebruiken , grote keuze in lay-out, meerdere back-ups mogelijk, mogelijkheid om bepaalde pagina's slechts voor sommigen toegankelijk te maken

Minpunten

Meer lettertypes zouden een pluspunt zijn, geen mogelijkheid om audio te plaatsen (moet in videoformaat ingebracht worden)

Christa
Totaalscore
  • Sector: Tekstschrijvers
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 1+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Vertrouwde omgeving

Beoordeeld op 10-11-2022

Iedere aanvulling of bijwerking van mijn website is een heel simpele handeling.

Pluspunten

Webnode is zeer gebruiksvriendelijk. Een vertrouwde omgeving waar je veilig aan je eigen ontwerpen kunt werken. Het heeft een grote diversiteit aan voorbeelden. Echter niet zoveel dat je vertwijfelt raakt.Ik ben ontzettend veel positieve reacties op mijn website gehad.

Minpunten

Voor ik begon met een website had ik totaal geen ervaring. Wellicht een kleine toespeling naar mensen zonder ervaring. Het was best een klus om uit te zoeken hoe het moest.

Bonne
Totaalscore
  • Sector: Automotive
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 7.0 /10

Werkt eenvoudig en goed

Beoordeeld op 10-11-2022

Gaat goed, moet soms wel zoeken om het voor elkaar te krijgen

Pluspunten

Het toevoegen of verwijderen van producten in de webshop gaat simpel

Minpunten

Het zou mooi zijn als de uitleg tekst wat vereenvoudigd zou kunnen worden gelezen.

Luc
Totaalscore
  • Sector: Beeldende kunst
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Wekelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Gebruiksgemak
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 9.0 /10

Een aanrader

Beoordeeld op 11-11-2022

Pluspunten

Geen website editor nodig. Geen FTP or filezilla nodig.

Minpunten

Meer lettertypes misschien. Het inbrengen van PDF bestanden of ze leesbaar maken zonder er op te klikken.

Patrick
Totaalscore
  • Sector: Levensmiddelen- en drankenindustrie
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Weer een tevreden klant

Beoordeeld op 27-1-2022

Goede en correcte leverancier, nooit problemen gehad

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aanpasbaar

Minpunten

Tot nu geen nadelen ondervonden, kan er geen bedenken

Nikita
Totaalscore
  • Sector: Cosmetica
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Website beautysalon splendore

Beoordeeld op 10-11-2022

Erg duidelijke website voor mijn klanten

Pluspunten

Duidelijk en heel simpel te gebruiken voor iemand met geen verstand ervan

Minpunten

Instagram en Facebook plaatsen op mijn website

Walther
Totaalscore
  • Sector: Horeca
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Broodjeszaak martino's

Beoordeeld op 10-11-2022

Zeer goed toegankelijk en goede klantenservice

Pluspunten

Gemakkelijk zelf te beheren en te maken ook voor niet professioneel

Minpunten

Momenteel geen ben zeer tevreden over het geheel

Lennart
Totaalscore
  • Sector: Online media
  • Bedrijfsgrootte: Zelfstandig ondernemer
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

Aanrader!

Beoordeeld op 12-11-2022

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik, goede service en gemakkelijke vormgeving

Minpunten

Achtergondvlakken in kleur zijn nog niet mogelijk helaas, maar misschien in de toekomst

Dennis
Totaalscore
  • Sector: Sport
  • Bedrijfsgrootte: 2-10 werknemers
  • Dagelijks 2+ jaar lang gebruikt
  • Bron van de reviewer

Totaalscore

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Gebruiksgemak
  • Klantenondersteuning
  • Waarschijnlijkheid van aanbeveling 10.0 /10

D trading Europe

Beoordeeld op 10-11-2022

Pluspunten

- snel online - verkoopt gemakkelijk - geen proffesionele webdesigner nodig- voor iedereen

Minpunten

Geen nadelen om weer te geven, echte aanrader