Waarom GetApp gratis is

De drie best beoordeelde gratis factuurprogramma’s in Nederland

Gepubliceerd op 20-12-2022 door Niels Juist

Welke facturatiesoftware is het beste voor je bedrijf? We hebben de best beoordeelde gratis factuurprogramma’s op een rijtje gezet.

de beste gratis periodieke facturatieprogramma’s

Efficiënte facturering is voor ieder bedrijf van groot belang. Zeker voor kleinere bedrijven en eenmanszaken, die vaak alles zelf moeten doen, kan het stroomlijnen van de facturering een behoorlijke klus zijn. Er zijn gelukkig een groot aantal factuurprogramma’s op de markt die ondernemers daarmee kunnen helpen. Naast betaalde versies zijn er ook verschillende gratis factuurprogramma’s beschikbaar. 

Bij factuurprogramma’s moet een onderscheid gemaakt worden tussen reguliere online factuursoftware en periodieke facturatieprogramma’s. Met reguliere facturatiesoftware kun je facturen versturen en betalingen van klanten verwerken. Met periodieke facturatiesoftware kun je ook terugkerende betalingen innen. Daarnaast worden bij periodieke factuursoftware vaak functies geboden die de communicatie met klanten vergemakkelijken. Overigens kun je met de meeste factuurprogramma’s zowel periodiek als ad-hoc facturen versturen. Voor deze lijst hebben we gekeken naar gratis factuursoftware waarmee je ook terugkerende betalingen kunt innen.

De 3 beste gratis facturatieprogramma’s 

Hieronder hebben we de best beoordeelde gratis periodieke facturatiesoftware op een rijtje gezet. De lijst bestaat uit de drie softwareoplossingen met de hoogste totaalscore op basis van de beoordelingen op GetApp.nl in december 2022. De totaalscore is de algehele score van het product. De volledige methodologie vind je onderaan het artikel.

1.

overzicht facturen in Chargebee
Factuuroverzicht in Chargebee (bron)

In totaal: 4,4/5
Prijs-kwaliteitverhouding: 4,0/5
Functies: 4,2 /5
Gebruiksgemak: 4,1/5
Klantenondersteuning: 3,7/5

Chargebee is een platform voor terugkerende facturering, met name voor SaaS- en op abonnementen gebaseerde e-commercebedrijven. Het platform biedt ondersteuning aan integraties met verschillende alternatieve betalingsmethoden, zoals PayPal en Amazon Payments. 

Naast betaalde versies biedt Chargebee ook een gratis versie voor ondernemers die minder dan 90 duizend euro per jaar omzet maken. Zodra je meer je omzet hoger wordt, moet voor de tool worden betaald. 

De gratis versie biedt verschillende functies, zoals offline facturering, waarbij je ook toegang hebt tot je facturen als je niet online bent, en betaalpagina’s waar klanten hun betaling kunnen voldoen. De software ondersteunt tot drie valuta, tenzij je voor één van de betaalde versies kiest waarbij meer valuta worden ondersteund. 

Belangrijkste functies:

 • Zelfserviceportal;
 • Meerdere valuta's;
 • Facturering op terugkerende basis en op abonnementsbasis;
 • Betalingen verwerken

2.  

survey-functie van Involve.me
Survey-functie van Involve.me (bron)

In totaal: 4,5/5
Prijs-kwaliteitverhouding: 4,2/5
Functies: 4,3/5
Gebruiksgemak: 4,5/5
Klantenondersteuning: 4,5/5

Involve.me is een klantervaringsplatform dat bedrijven ondersteunt bij alle interacties die ze met hun klanten hebben tijdens het verkooproces: van het opzetten van online enquêtes en online formulieren, productconfiguraties, het opstellen van facturen en betalingspagina's.

De software biedt gebruikers een functie waar ze zelf online betalingsformulieren kunnen bouwen om zowel eenmalige als periodieke betalingen te innen. Dat kan zowel op een laptop als op een mobiel worden gedaan, door de onderdelen die je in het formulier wilt zetten te slepen en neer te zetten, De tool kan op verschillende betalingssystemen worden aangesloten, waaronder Paypall en Stripe.

De gratis versie geeft gebruikers toegang één betalingsplatform om uit te proberen. Als ze kiezen voor één van de drie betaalde versies (Starter, Professional en Business) krijgen ze toegang tot één of meer betalingsplatforms. 

Belangrijkste functies:

 • Facturering op terugkerende basis en op abonnementbasis;
 • Betalingen verwerken.

3.

overzicht facturen in Odoo
Grafiek facturen en uitstaande rekeningen (bron)

In totaal: 4,1/5
Prijs-kwaliteitverhouding: 4,0/5
Functies: 4,1/5
Gebruiksgemak: 3,9/5
Klantenondersteuning: 3,6/5

Odoo is een aanpasbaar open-source-pakket waarmee bedrijven verschillende interacties met hun klanten tijdens het verkoopproces kunnen stroomlijnen. Denk daarbij aan klantrelatiebeheer (customer relationship management, CRM), verkoop, enterprise resource planning (ERP), projectmanagement, productie, voorraadbeheer en facturering. 

Met behulp van de software kunnen gebruikers facturen opstellen en die automatisch per email als PDF-bijlage naar klanten sturen. Daarnaast biedt de tool gebruikers de mogelijkheid om herinneringsmails te automatiseren. De software kan worden aangesloten op verschillende betalingssystemen, zoals Paypal, Ingenico, Buckaroo, Stripe en andere systemen.

Odoo biedt gebruikers toegang tot groot aantal apps, waarvan de facturatie-app er één is. Het gebruik van de eerste app is gratis. Wie toegang wil tot alle apps kan voor één van de twee betaalde versies kiezen. 

Belangrijkste functies:

 • Zelfserviceportal;
 • Meerdere valuta's;
 • Facturering op terugkerende basis en op abonnementbasis;
 • Betalingen verwerken.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de  factuurprogramma’s die in Nederland verkrijgbaar zijn. Er zijn nog een groot aantal andere aanbieders, die zowel gratis als betaalde oplossingen aanbieden. Afhankelijk van je budget, je voorkeuren en behoeften kun je een lijst  maken van alle softwareprogramma’s die het beste aan je eisen voldoen.

Wat is de volgende stap? Bekijk onze lijst met factuursoftware om het juiste programma voor jou te vinden.


Methodologie

Om deze lijst te worden opgenomen moet de software aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De software is beschikbaar in Nederland en in het Nederlands;
 • Er is een gratis versie van de software beschikbaar;
 • Het is software die, volgens de marktdefinitie, factureringsafdelingen in staat stelt om abonnementen en geautomatiseerde betalingen te beheren, facturering te volgen en terugbetalingen te doen;
 • De software heeft de basisfunctie van facturering op terugkerende basis en op abonnementsbasis;
 • De software heeft ten minste 20 geverifieerde beoordelingen in de afgelopen 2 jaar (tussen december 2020 en december 2022) op GetApp.nl;
 • De software scoort gemiddeld minimaal 4 van de 5 sterren op basis van gebruikersbeoordelingen De lijst bestaat uit de vier softwareoplossingen met de hoogste algehele score op basis van de beoordelingen op GetApp.nl op 20 december 2022. De totaalscore is de algehele beoordeling van het product.


In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.

Over de auteur

Niels is Senior Content Analyst voor GetApp Nederland. Hij schrijft over IT, software en zakelijke trends in het mkb. Hij is afgestudeerd in Journalistiek en woont in Barcelona.

Niels is Senior Content Analyst voor GetApp Nederland. Hij schrijft over IT, software en zakelijke trends in het mkb. Hij is afgestudeerd in Journalistiek en woont in Barcelona.