5 club management software tools met team app – beheer je teams en club efficiënt

Gepubliceerd op 15-6-2021 door Quirine Storm van Leeuwen

Team apps helpen een einde te maken aan de wildgroei aan Whatsappberichten tussen spelers, ouders, trainers en coaches. Wie komt er op trainen? Wanneer is de wedstrijd? Wie doet er mee met het toernooi? Wiens beurt is het om te rijden? Team management apps, of club apps, houden de communicatie binnen de perken en alle informatie overzichtelijk. Een opluchting voor iedereen!

Team app voor sportvereniging

Losse team apps zijn handig voor individuele trainers, maar hoe handig is het niet voor je leden als zij via de team app niet alleen teaminformatie maar ook clubinformatie kunnen ontvangen?  Als je als sportvereniging in plaats van een losse team app voor een app kiest die verbonden is aan een club management systeem, dan kun je de app vullen met (nieuws)berichten, clubevenementen of foto’s vanuit het centrale systeem. Als je de app aan de bond verbindt dan worden alle standen en wedstrijduitslagen automatisch geactualiseerd. Door je leden op jouw eigen club app of website te houden verhoog je de betrokkenheid met de club, krijgen je sponsors meer exposure en centraliseer je alle informatie. 

In dit artikel tonen we vijf club management software systemen met een geïntegreerde team management app. De sportverenigingsystemen hebben allemaal functionaliteit voor het registeren van leden en maken van schema’s. De team apps kunnen allemaal de aanwezigheid van spelers bijhouden en meer. 

De systemen zijn geschikt voor alle sporten (met uitzondering van voetbalassist) en in het Nederlands verkrijgbaar. Prijzen zijn in euros. Onderaan het artikel kun je de volledige methodologie lezen.  

5 Nederlandse club management systemen met team app

Dit zijn de vijf producten die we hier bespreken. De tools staan in alfabetische volgorde:

 1. AllUnited 
 2. Club-assistent 
 3. SportEasy
 4. SportLink
 5. VoetbalAssist

1. AllUnited 

Sport team management app AllUnited
Beoordelingsmodule van AllUnited (bron)

AllUnited verenigingsbeheersysteem

De sportteam beheeroplossing van Allunited biedt je club een centraal online relatiebestand met online inschrijfformulieren en synchronisatie met sportbonden. De boekhouding en facturatie kunnen ook via het systeem. Clubs kunnen alles rondom teams, scheidsrechters, ouders en vrijwilligers ermee regelen, zoals training- en wedstijdschema’s maken, kleedkamers en velden indelen, spelers beoordelen, evenementen en barroosters aanmaken, sponsorcontracten beheren en nieuwsbrieven of automatische notificaties versturen. Met het ClubCasting  systeem kun je bovendien informatie vanuit het club management systeem op schermen in het clubhuis uitzenden. Een eigen website en mobiele app vallen ook binnen het pakket.

Koppeling met sportbonden

Het systeem is geschikt voor alle soorten sporten maar koppeling met sportbonden bestaan voor de volgende sporten: atletiek en triatlon, cricket, gymnastiek, hockey, jeu de boule, OMNI, voetbal, volleybal, roeien en schaatsen. Prijzen zijn op aanvraag

De team management app van AllUnited voor teamcommunicatie:

ClubApp is de mobiele app van AllUnited. De app bestaat uit een persoonlijk gedeelte, een clubgedeelte en een algemeen gedeelte. Afhankelijk van het abonnement krijg je toegang tot meer functionaliteiten in elk gedeelte. In het persoonlijke gedeelte vind je teaminformatie, zoals wie er speelt, waar de wedstrijd is, wie er rijdt, wat de poulestanden en de uitslagen zijn. Heb je iets belangrijks te melden, dan stuur je een push notificatie.

In het clubgedeelte vind je clubnieuws en nieuws van buitenaf (via RRS feed). Integratie met social media is hier mogelijk zodat het nieuws meteen gedeeld kan worden op Instagram, YouTube of Facebook. De ClubApp wordt grotendeels gevuld vanuit de AllUnited verenigingsadministratie. Daarnaast geeft de app toegang tot de ledenlijst en ledengroepen voor trainers en bestuurders.

De app is te stijlen naar de clubhuisstijl. In de Premium versie kun je tot aan het logo van de app op het startscherm van je telefoon aanpassen aan je clublogo.  

Kosten 

Prijzen voor het club management systeem zijn op aanvraag. Voor atletiek of triathlonverenigingen is de ClubApp gratis. Voor andere sporten gelden de volgende tarieven:

 • ClubApp Start € 14,95 per maand + €0 voor installatie
 • ClubApp Plus € 39,95 per maand + € 200 voor installatie
 • ClubApp Premium € 99,95 per maand + €350 voor installatie

Meer informatie

2. Club-assistent 

Mobiele team management app club-assistent
Club-assistent mobiele app voetbal (bron)

Ook Club-assistent biedt een totaalpakket voor alle taken die verbonden zijn aan een sportverenigingen: ledenadminstratie, sponsoradministratie, sportervolgsysteem, facturering en narrowcasting, inclusief een eigen website en mobiele app. Dit systeem automatiseert veel  verenigingsprocessen en vereenvoudigt de organisatie van vrijwilligerstaken.  

Met Club-assistent kun je competities en trainingsgroepen indelen en inschrijfgeld innen. Ook een toernooi organiseren is mogelijk, waarbij je ook leeftijdscategoriën en niveau’s kunt bepalen en spelers zich kunt laten inschrijven via de website. De website komt op je eigen domein en dankzij synchronisatie met de desbetreffende sportbond blijft alle informatie over wedstrijden en uitslagen up to date. Naast functionaliteiten voor teams en leden, heeft de Club-Assistent website functionaliteit voor barrooster en een webshop.

Koppeling met sportbonden

Club-assistent is geschikt voor elke sportvereniging. Bestaande koppelingen met sportbonden zijn er voor, atletiek, Waterski en Wakeboardbond, KNGU, NES watervrienden en de Judo Bond. 

Team management app : CA Sport app

De Sport app van Club-assistent geeft toegang tot informatie over trainingen en wedstrijden en heeft een aantal handige functies waaronder aanwezigheidsregistratie en live wedstrijdverslagen. Op de app kunnen spelers en leden hun eigen of favoriete team volgen en standen en wedstrijduitslagen bekijken. Met notificaties kunnen teamleden snel op de hoogte worden gebracht van afgelastingen.

Sportspecifiek functies

De app kan worden aangepast op elke sport, met sportspecifieke functies en puntentelling. Zo biedt de app voor voetbal ondersteuning met het maken van standaard of aangepaste opstellingen, kunnen prestaties bij atletiek bijgehouden worden of weegtijden bij Judo. 

Kosten en implementatie

Het duurt ongeveer 2 tot 3 weken om Club-assistent te implementeren. Gegevens uit het huidige systeem voor ledenadministratie kunnen geïmporteerd worden. Er is een vaste abonnementsprijs per verenigingslid per jaar op aanvraag.

Meer informatie

3. SportEasy

sport easy club management systeem
Ledenbestand in SportEasy (bron)

SportEasy is net als de twee eerder besproken oplossingen onderverdeeld in een team management en een club management gedeelte. De app is los te gebruiken van het club management systeem. Het club management systeem biedt functionaliteit voor registratie van nieuwe leden, contributie-inning, online betaling en een website. Alle informatie over leden staat overzichtelijk in een centraal systeem.

   Je kunt er een onbeperkt aantal teams en groepen mee creëren en beheren. De tool centraliseert bovendien alle communicatie zoals het versturen van berichten of een nieuwsbrief aan alle leden of het delen van foto’s. Voor het vergroten van de zichtbaarheid van sponsoren en reclamecampagnes zijn er tot 15 banners beschikbaar op de website of app met statistieken van de resultaten.  

Koppeling met sportbonden

SportEasy is geschikt voor alle sportverenigingen, maar heeft geen standaard koppeling met sportbonden. We heeft de tool sportspecifieke functionaliteit voor een groot aantal sporten, waaronder veldhockey en straathockey, rugby, cricket, basketbal, ijshockey, handbal, volleybal, waterpolo, etc. 

Team management app

Alle communicatie rondom de sportteams gaan via de SportEasy app. Dus geen whatsapp, e-mails of sms berichten meer. Het teamschema, beschikbaarheid en aanwezigheid bijhouden wordt vereenvoudigt via de uitnodigingenfunctie met automatische herinneringen. Via de app kun je berichten uitwisselen met ieder lid van het team. Leden kunnen aangeven of ze notificaties liever via e-mail of via een push notificatie ontvangen. 

Je kunt de hele competitie in de kalender zetten en statistieken bekijken als doelpuntmakers. Daarnaast biedt de SportEasy app ook sjablonen om de opstelling te maken (alleen zichtbaar voor de coach). Je kunt er verder taken mee toewijzen aan spelers, ouders of vrijwilligers, stemmen op de MVP en foto’s en video’s mee delen. 

Kosten

Voor teams is er een gratis versie met beperkte functionaliteit (tot 30 leden en geen presentielijsten beschikbaar). De betaalde versie van SportEasy is gratis een maand lang uit te proberen. Daarna kost de team app €8 per maand per team met een onbeperkt aantal leden. Het club management systeem kost €0,03 per lid per maand. 

Meer informatie

4. Sportlink 

Sportlink is een oplossing voor sportverenigingen en bonden waarmee alle ledenadministratie geautomatiseerd wordt. Het systeem bestaat uit modules, waarvan Club.Basis de kern is. Je kunt er leden, relaties, sponsoren en leveranciers in registreren, teams mee indelen, contacten mee onderhouden en activiteiten mee aanmaken en beheren. Aanvullende modules (waarvoor ook betaald moet worden) hebben functionaliteit voor het plannen van vrijwilligers of het maken van een clubwebsite of het organiseren van trainingen. Voor de boekhouding en contributie inning moeten ook aparte pakketten worden aangeschaft, net als voor het organiseren van toernooien, waarbij gebruik gemaakt kan worden van automatische indeling. De tool maakt een automatische planning van alle wedstrijden, velden en kleedkamers.

12 sportbonden zijn inmiddels aangesloten bij Sportlink. Het Club.Basis pakket is gratis voor alle bij deze bonden aangesloten sportverenigingen. Als klant van sportlink krijg je dan ook meteen toegang tot de bijbehorende bond-app, zoals o.a. voetbal.nl, basketbal.nl, KNKV-app of de KNZB waterpolo-app.

Maar met Sportlink kun je de bondapp ook aanpassen aan je eigen vereniging (met de Club.pakketten) en een eigen website maken met een narrowcastingsysteem weergeven van informatie en sponsoren op de tv in het clubhuis.

Koppeling met sportbonden

Sportlink is geschikt voor alle sporten en verenigingen. Er is een koppeling mogelijk met 12 sportbonden: atletiek, basketbal, handbal, honkbal en softbal, judo, korfbal, reddingsbrigade, voetbal, volleybal, zwemmen, hockey België.

Kosten en implementatie

Om de ledenadminstratie om te zetten moet een Excel sjabloon worden aangeleverd. Club Basis is gratis uit te proberen. Voor sporten die onder de bonden vallen die bij sportlink zijn aangesloten gelden speciale tarieven, voor andere sporten geldt het volgende: 

Club Basis kost €50 per jaar, plus €10 euro eenmalige kosten en €0,45 per lid per maand. Voor de meeste andere modules geldt een aanvullend tarief van 0,20 per lid per jaar.  

Daarnaast is er een tijdelijke aanbieding van het Club.Pakket (met eigen app en website) voor €1,95 per lid per maand zonder narrowcasting en €2,55 per lid per maand mét narrowcasting. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. 

Meer informatie

5. VoetbalAssist

Club app voetbal assist
Clubapp van VoetbalAssist in huisstijl (bron)

VoetbAssist is een club en team management systeem voor voetbalclubs dat gekoppeld is aan de KNVB en Sportlink voor wedstrijd- en ledengegevens. Met VoetbalAssist krijg je een eigen website en clubapp. Een contributie-, vrijwilligers- en spelervolgsysteemmodule vallen ook binnen het pakket. 

Een originele feature is de inkomstenmodule waarmee op 8 manieren het genereren van inkomsten voor de club gestimuleerd kan worden. Dit gebeurt onder andere door:

 • geautomatiseerd verzenden van facturen;
 • slim beheren van sponsorafspraken;
 • een webshop voor de verkoop van clubtenues;
 • de mogelijkheid om een crowdfunding campagne voor bijvoorbeeld een nieuw veld op te zetten; 
 • een spaarpotje per lid in de clupapp voor aankopen bij o.a. Bol.com.

Naast de mogelijkheden voor clubtv in de kantine, kleedkamer, bestuurskamer of entrée, biedt VoetbalAssist ook ondersteuning voor Veldtv, waarmee je supporters een livestream of wedstrijdverslagen kunt aanbieden.  

Clubapp van VoetbalAssist

Als club krijg je volledige controle over het uiterlijk, menu en de informatie in de clubapp, dus ook je eigen clubicoontje. Leden kunnen er alle standen en uitslagen in bekijken. Leden blijven zo op je clubkanaal met clubadvertenties en nieuws in plaats van dat leden de bondapp gebruiken. Je kunt er automatisch push notificaties mee  versturen rondom afgelastingen, live wedstrijd informatie en vrijwilligerstaken. Het is ook mogelijk een liveblog langs de lijn te bieden en foto’s kaarten, assists en doelpunten bij te houden. 

Kosten

De kosten van het hele pakket zijn €1,30 per lid per jaar (meer dan 1250 leden worden niet meer meegerekend) en een minimum van €487,40 per jaar. De eenmalige opstartkosten bedragen €100. De clupapp komt daar nog apart bij voor €150. 

Meer informatie

Dat was onze lijst! Hopelijk helpt het je sportvereniging of team bij het uitkiezen van een handige tool voor je team- en clubzaken.

En nu? Bekijk onze lijst met software voor sportcompetitites om de juiste keuze te maken.

Selectiemethodologie

De criteria waarmee deze lijst is samengesteld zijn:

De producten voldoen aan de definitie van software voor sportcompetities van GetApp: 

Met software voor sportcompetities kunnen sportbestuurders en organisatoren evenementen plannen, faciliteiten beheren en de registratie van evenementen automatiseren, maar ook spelersgegevens en teamtoewijzingen beheren en bijhouden. Registratie- en planningshulpmiddelen zijn vaak webgebaseerd en kunnen gemakkelijk in een competitiewebsite worden geïntegreerd. 

Alle producten op deze lijst hebben functionaliteit voor registratie van leden en het indelen en maken van roosters of wedstrijdschema’s.

Vervolgens hebben we de producten eruit gefilterd die voldoen aan de volgende criteria: 

 • De software moet zowel functionaliteiten voor club management als team management bevatten.
 • De software moet over een mobiele team management app beschikken waarin o.a. aanwezigheid van teamleden kan worden bijgehouden en met spelers of ouders gecommuniceerd kan worden.
 • De interface van de software moet in de nederlandse taal beschikbaar zijn
 • Prijzen voor een upgrade in euro

In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.

Over de auteur

Quirine is Program Manager voor het Franse en Duitse contentteam en beheert en definieert de contentproductie en de strategie met betrekking tot het onderzoek.

Quirine is Program Manager voor het Franse en Duitse contentteam en beheert en definieert de contentproductie en de strategie met betrekking tot het onderzoek.