De 5 beste tools om een app te ontwikkelen

Gepubliceerd op 16-12-2020 door Bandita Awasthi en Quirine Storm van Leeuwen

beste tools voor app ontwikkelen

Het is niet eenvoudig om de juiste tool te vinden om een app te ontwikkelen. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet, zodat jij minder tijd hoeft te steken in research en kunt focussen op applicatieontwikkeling.

Softwareapplicaties (die we hierna kortweg apps noemen) zijn onmisbaar geworden in transacties met klanten. Ze spelen tegenwoordig een cruciale rol in het definiëren van een merk en het werven van klanten door middel van leadgeneratie en -identificatie.

Apps ontwikkelen is dus belangrijk. Het juiste softwareplatform hiervoor vinden kan echter lastig zijn. Er zijn verschillende criteria die een rol spelen, zoals serververeisten, betaalmethoden en autorisatieopties. Bovendien zijn er veel verschillende tools om apps te ontwikkelen op de markt. Je bent dan ook al gauw enkele weken bezig met het onderzoek en de selectie.

Om het zoeken gemakkelijker te maken, hebben we de beste tools voor je op een rijtje gezet (in alfabetische volgorde).

 • Waarom zijn deze volgens ons het beste? Deze tools hebben allemaal meer dan tien reviews, scoren in de beoordelingen van gebruikers gemiddeld hoger dan 4,5 (van 5) en bieden de volgende cruciale functies voor het ontwikkelen van apps: testen van compatibiliteit, debugging, analytics, geïntegreerde ontwikkelomgeving, ontwikkeling van mobiele apps, ontwikkeling van web apps en software ontwikkeling.

beste tools om app te ontwikkelen

ASP.NET Zero

rating ASP.net

Aantal reviews: 14 reviews

ASP.NET Zero is een platform dat tools en bibliotheken biedt voor het ontwikkelen van apps via Visual Studio. Ontwikkelactiviteiten zoals beheer van rollen, vertaling van UI en verwerking van uitzonderingen worden hiermee vereenvoudigd. Verder biedt het een open source ontwikkelomgeving om developers meer aanpassingsmogelijkheden te geven.

Mogelijkheden voor app-ontwikkeling van ASP.NET Zero

 • Een basisgebruikersinterface (UI) voor apps maken met de Visual Studio-uitbreiding van ASP.NET.
 • Single- en multi-tenant architecturen maken met de SaaS development kit. De tool biedt ook customer tenant-logo’s, CSS-ondersteuning, beheer van abonnementen en betalingen, en databaseondersteuning.
 • iOS- en Android-apps maken met Xamarin.
 • Host- en tenanthiërarchie beheren met een configureerbare pagina voor instellingenbeheer.
applicatie ontwikkelen met ASP
Dashboard in ASP.NET Zero

Overeenkomsten in feedback van gebruikers

Hieronder lees je wat gebruikers van ASP.NET Zero vinden van de functies voor app-ontwikkeling van de tool, op basis van de reviews op GetApp:

 • Reviewers vinden het prettig dat de tool een korte implementatietijd heeft en enkele ontwikkelingsfuncties biedt die kant-en-klaar kunnen worden gebruikt zonder extra te programmeren.
 • Gebruikers vinden het nuttig dat ze hun eigen functies kunnen toevoegen zonder verificatie, inloggen en gebruikersrollen te definiëren.
 • Reviewers zouden graag zien dat de tool automatisch wordt geüpgraded in plaats van dat dit handmatig moet gebeuren zoals nu het geval is.
 • Sommige gebruikers zouden graag meer georganiseerde en geavanceerde codedocumentatie willen hebben.

Wie zou voor ASP.NET Zero moeten kiezen?

De tool is voor alle software developers nuttig, omdat de meeste bedrijven .NET-technologieën gebruiken. Bovendien is deze geschikt voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar een open source ontwikkelomgeving.

Meer informatie

GitHub

github rating

Aantal reviews: 3217+

GitHub is een volledig open source ontwikkelplatform waarmee je eenvoudig kunt samenwerken aan projecten en code-evaluaties. Het biedt verschillende uitbreidingen en opslagplaatsen om de code gemakkelijker toegankelijk te maken.

Mogelijkheden voor app-ontwikkeling van GitHub

 • Apps maken, testen en implementeren met automatische workflows. Je kunt ook kiezen uit workflows die door de developer community zijn gemaakt.
 • Pakketten die op GitHub Packages worden gehost, installeren naar elk recordregister.
 • Beveiligingswaarschuwingen ontvangen over zwakke plekken in code. Op de hoogte blijven van algemene kwetsbaarheden en blootstellingen met de adviesdatabase van GitHub.
open source applicaie ontwikkeling met github
Dashboard in GitHub

Overeenkomsten in feedback van gebruikers

Hieronder lees je wat gebruikers van GitHub vinden van de functies voor app-ontwikkeling van de tool, op basis van de reviews op GetApp:

 • Gebruikers vinden dat je snel aan de slag kunt met de tool en dat het eenvoudig is om bijdragers toe te voegen, wijzigingen te volgen en aan te vragen, en te integreren met tools van derden.
 • Gebruikers zijn ook positief over de snelheid van de GitHub-website, waar je snel kunt zoeken en binnen projecten kunt navigeren.
 • Reviewers die de gratis versie gebruiken, zouden graag meer ruimte willen in opslagplaatsen die Large File Storage (LFS) gebruiken.
 • Er zijn ook gebruikers die minder bugs in de desktop-app zouden willen.

Wie zou voor GitHub moeten kiezen?

GitHub is ideaal voor kleine én grote bedrijven. De tool is volledig open source, waardoor deze ook geschikt is voor kleine bedrijven met een beperkt budget. Er is ook een Enterprise-versie met geavanceerde functies die grote bedrijven nodig hebben.

Meer informatie

Google Cloud Platform

reviews Google Platofrm

Aantal reviews: 1001+

Google Cloud Platform biedt verschillende tools waarmee developers apps kunnen bouwen, testen en implementeren. Het ondersteunt verschillende cloud development platforms en apps van derden die het ontwikkelen makkelijker maken.

Mogelijkheden voor app-ontwikkeling van Google Cloud Platform

 • Apps bouwen, testen en implementeren voor meerdere talen en ontwikkelplatforms zoals Kubernetes en Firebase.
 • Git-workflow uitbreiden en code beheren door verbinding te maken met tools zoals App Engine, Cloud Logging en Cloud Monitoring.
 • Code uit GitHub- of Bitbucket-opslagplaatsen halen om het zoeken naar code en diagnostiek eenvoudiger te maken.
 • Wijzigingen en de locatie en tijd hiervan bijhouden met Cloud-controlelogboeken.
app maken met Google Cloud Platform
Instanties maken in Google Cloud Platform

Overeenkomsten in feedback van gebruikers

Hieronder lees je wat gebruikers van Google Cloud Platform vinden van de functies voor app-ontwikkeling van de tool, op basis van de reviews op GetApp:

 • Reviewers vinden het goed dat je met de tool serverbronnen kunt op- of afschalen naar gelang van de projectvereisten.
 • Ook zijn ze positief over het intuïtieve dashboard en de live prijzen bij het bouwen van nieuwe apps.
 • Sommige reviewers zouden graag een meer kosteneffectieve grafische processor zien.
 • Ook zouden gebruikers minder bugs willen bij het maken van instanties.

Wie zou voor Google Cloud Platform moeten kiezen?

Google Cloud Platform is ideaal voor bedrijven van klein tot groot, omdat het een breed scala aan integraties en functies biedt voor de behoeften van elk bedrijf. Ook is het bij uitstek geschikt voor onafhankelijke developers en programmeurs.

Meer informatie

IntelliJ IDEA

reviews van intellijIdea

Aantal reviews: 737+

IntelliJ IDEA is een kant-en-klaar ontwikkelplatform met functies zoals hulp bij programmeren, versiebeheer en decompilatie. De tool is vooral bedoeld om ontwikkelaars productiever te laten werken door gewone programmeertaken te automatiseren.

Mogelijkheden voor app-ontwikkeling van IDEA

 • Codecompilatie, het maken van pakketten, tests, implementatie en andere ontwikkelactiviteiten automatiseren.
 • Versies beheren met systemen voor versiebeheer zoals Git, SVN, CVS, Mercurial en Perforce.
 • Unittesten met een geïntegreerde ontwikkelomgeving die test runner- en dekkingstools voor grote frameworks ondersteunt.
 • Hulp bij programmeren met databasetools van IntelliJ IDEA om SQL te bewerken, query’s uit te voeren en data te exporteren.
Refractorng met applicatie ontwikkeling
Refactoren voor meerdere talen in IntelliJ IDEA

Overeenkomsten in feedback van gebruikers

Hieronder lees je wat gebruikers van IntelliJ IDEA vinden van de functies voor app-ontwikkeling van de tool, op basis van de reviews op GetApp:

 • Reviewers vinden het prettig dat ze snel projecten en indexbestanden kunnen aanpassen en apps kunnen debuggen.
 • Ook zijn ze zeer te spreken over de modulaire, geïntegreerde ontwikkelomgeving die mogelijkheden uitbreidt via plug-ins.
 • Reviewers zouden graag plug-ins willen die minder geheugen gebruiken, omdat dit nu ten koste gaat van de prestaties.
 • Er zijn ook gebruikers die een snellere verwerking zouden willen waarbij het systeem minder vaak vastloopt.

Wie zou voor IntelliJ IDEA moeten kiezen?

IntelliJ IDEA is vooral handig voor bedrijven en ontwikkelaars die met Kotlin, Groovy, Java en Scala werken. Ook is het nuttig voor mensen die op zoek zijn naar een commerciële of open source ontwikkelomgeving.

Meer informatie

SpreadsheetWEB

rating app tool spreadsheet web

Aantal reviews: 14+

SpreadsheetWEB maakt het ontwikkelen van apps eenvoudig voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van programmeren. Het heeft een drag-and-drop interface waarmee je apps vanuit MS Excel kunt bouwen door vervolgkeuzemenu’s en selectievakjes toe te voegen en kolommen te vullen met data en queryresultaten.

Mogelijkheden voor app-ontwikkeling van SpreadsheetWEB

 • Apps maken met de drag-and-drop interface waarin je elke cel aan een bepaald besturingselement kunt koppelen.
 • Meteen aan de slag gaan met kant-en-klare, aanpasbare stylesheets of er zelf een uploaden.
 • Apps beheren met een webinterface waarmee je beveiligingsopties kunt configureren, gebruikersaccounts kunt beheren en toegang hebt tot appdata.
 • Gebruikersdata opslaan in een webdatabase van waaruit je de data kunt bekijken en met anderen kunt delen.
op maat gemaakt interface maken
Aangepaste interfaces in SpreadsheetWEB

Overeenkomsten in feedback van gebruikers

Hieronder lees je wat gebruikers van SpreadsheetWEB vinden van de functies voor app-ontwikkeling van de tool, op basis van de reviews op GetApp:

 • Reviewers waarderen de korte implementatieperiode van de tool en dat wijzigingen gemakkelijk kunnen worden geüpdatet.
 • Ook vinden ze dat de backend snel en responsief is.
 • Sommige reviewers zouden graag de mogelijkheid willen om meer AI-algoritmen toe te voegen.
 • Ook missen gebruikers uitgebreide tutorials over het gebruik van de tool.

Wie zou voor SpreadsheetWEB moeten kiezen?

SpreadsheetWEB is bij uitstek geschikt voor mensen die niet veel programmeerkennis en technische vaardigheden hebben. De tool wordt vooral gebruikt in de verzekeringswereld, de investeringsbranche en de financiële dienstverlening.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze online catalogus met een uitgebreid aanbod aan app development software.

Methodologie voor de selectie van de producten en disclaimer

We hebben de volgende methodologie gebruikt om de producten in dit artikel te selecteren:

 • We hebben tools gezocht die meer dan 10 gebruikersreviews hadden op GetApp (op 19 mei 2020).
 • Die tools hebben we gerangschikt op basis van de gebruikersbeoordelingen (van hoog naar laag). De minimale score was daarbij 4,5 van 5 (op 19 mei 2020).
 • We hebben gekozen voor de top-5 die ten minste vier van deze zeven functies voor app-ontwikkeling bieden: testen van compatibiliteit, debugging, analytics, geïntegreerde ontwikkelomgeving, ontwikkeling van mobiele apps, ontwikkeling van web apps en software ontwikkeling.

Voor de gedeelten “Overeenkomsten in feedback van gebruikers” hebben we sentimentanalyses uitgevoerd op de reviews die in de 12 maanden voorafgaand aan het maken van dit rapport voor elk product zijn geplaatst. Reviewgegevens kunnen gewijzigd zijn sinds de publicatie. Deze zijn mogelijk niet meer relevant voor de situatie op dit moment. De inhoud van dit artikel geeft de meningen en opvattingen van gebruikers weer, niet die van GetApp.


In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.


Deel dit artikel

Over de auteur

Als Content Analist bij Capterra belicht Quirine de technologische mogelijkheden voor verbetering in het MKB. Ze focust zich op digitalisering, software en technologische trends.

Als Content Analist bij Capterra belicht Quirine de technologische mogelijkheden voor verbetering in het MKB. Ze focust zich op digitalisering, software en technologische trends.