Waarom GetApp gratis is

De 3 beste gratis remote desktop softwaretools

Gepubliceerd op 31-5-2023 door Niels Juist en Smriti Arya

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 2-12-2020

Met remote desktop software kun je je eigen computer of die van iemand anders vanaf een andere plek bedienen, bijvoorbeeld om een probleem op te lossen. We hebben de best beoordeelde programma´s op een rijtje gezet.

Beste gratis remote desktop software

We leven in een digitale wereld waarin thuiswerken steeds normaler wordt. Als medewerkers problemen hebben met hun apparaten, moet je die op afstand kunnen oplossen. Met remote desktop software kunnen IT-managers en werkgevers in real time toegang krijgen tot de laptops of desktops van medewerkers.

Gebruikers kunnen met remote desktop tools vanaf één computer verbinding maken met twee of meer andere apparaten, toegang krijgen tot die apparaten en ze beheren. We hebben drie gratis remote computer tools op een rijtje gezet om bedrijven te helpen de beste software te vinden om hun medewerkers externe toegang tot apparaten en technische ondersteuning op afstand te bieden. 

De tools staan hieronder in alfabetische volgorde. We hebben deze softwaretools gekozen op basis van de volgende criteria. De volledige methodologie die is gebruikt, vind je onderaan het artikel.

 • Producten die in de afgelopen twee jaar, van 1 mei 2021 tot mei 2023, ten minste 50 gebruikersreviews hebben gekregen 
 • Producten die in de gebruikersbeoordelingen minimaal 4 van de 5 sterren hebben gekregen
 • Producten die voldoen aan de marktdefinitie van remote desktop software 
 • Producten die een gratis versie van de software bieden 

Vanaf afstand verbinding maken met elk apparaat met AnyDesk remote desktop software
Een dashboard om extern verbinding te maken met andere apparaten via de AnyDesk-tool [bron]
 • Algemene beoordeling: 4,6/5
 • Waar voor je geld: 4,5/5
 • Functies: 4,5/5
 • Gebruiksgemak: 4,7/5
 • Klantenservice: 4,3/5 

AnyDesk is remote desktop software waarmee je op afstand verbinding kunt maken met meerdere computers en remote desktop activiteiten kunt uitvoeren. Gebruikers kunnen hun scherm delen om anderen te laten zien waarbij ze hulp nodig hebben. 

AnyDesk biedt externe toegang vanaf één centraal apparaat, zodat je meerdere apparaten kunt bedienen of computers kunt monitoren. Met de functie voor bestandsoverdracht kunnen bestanden extern worden overgedragen. De gebruiker kan instellingen voor gegevenstoegang configureren om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. 

Als het externe apparaat meerdere beeldschermen heeft, kun je ook meerdere computers bekijken. Verder kun je met deze tool vanaf een extern apparaat op een lokale printer afdrukken. De functie voor extern afdrukken kan worden gebruikt om afdruktaken naar de lokale printer te sturen.  

Met de gratis versie kunnen er maximaal drie apparaten worden beheerd, maar je kunt ook upgraden naar een betaald abonnement als je meer mogelijkheden nodig hebt. Meer informatie over de prijzen vind je op de officiële website. 

Bestanden delen in Kasm Workspaces 
Bestandsoverdracht via Kasm Workspaces [bron]
 • Algemene beoordeling: 4,9/5
 • Waar voor je geld: 4,8/5
 • Functies: 4,7/5
 • Gebruiksgemak: 4,8/5
 • Klantenservice: 4,8/5

Kasm Workspaces is een remote desktop softwareoplossing waarmee je via een internetverbinding vanaf elk apparaat toegang kunt krijgen tot een externe/virtuele werkruimte. Met deze tool kun je individuele gebruikers machtigen om hun scherm en een bestaande sessie te delen. Die sessie is in real time extern toegankelijk voor geauthentiseerde entiteiten.

Met de functie voor bestandsoverdracht kunnen gebruikers de toegang tot specifieke bestanden delen, zodat ze bestanden op afstand kunnen bekijken. Er is ook een functie voor externe toegang/bediening. Hiermee kunnen meerdere gebruikers tegelijk één externe-desktopsessie bekijken en bedienen om als team samen te werken. 

In de gratis versie van Kasme Workspaces zijn 5 gelijktijdige sessies mogelijk. Als jouw bedrijf meer functies nodig heeft, kun je upgraden naar een betaald abonnement, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. 

Alt:

Bestanden delen met ManageEngine Remote Access Plus-software 
Bestanden uploaden en delen in ManageEngine Remote Access Plus-software [bron]
 • Algemene beoordeling: 4,5/5
 • Waar voor je geld: 4,6/5
 • Functies: 4,7/5
 • Gebruiksgemak: 4,5/5
 • Klantenservice: 4,3/5

ManageEngine Remote Access Plus is remote desktop software waarmee IT-beheerders en helpdeskmedewerkers gedistribueerde teams kunnen beheren vanaf een centraal dashboard. Met de functie voor het delen van het scherm kunnen IT-professionals het scherm van iemand anders weergeven en het apparaat vanaf hun eigen computer beheren. Zo kunnen ze problemen direct, zonder vertraging, oplossen. 

Met de functie voor het overdragen van bestanden kunnen gebruikers bestanden of mappen versturen en ontvangen tijdens een externe sessie. Deze tool heeft ook een functie voor zelfstandige externe toegang. IT-medewerkers kunnen hiermee extern toegang krijgen tot een computer en de computer op afstand overnemen zonder dat er iemand aan die computer zit. 

De software biedt de mogelijkheid om meerdere computers te besturen die met de externe computer zijn verbonden. Met de gratis versie kunnen kleine bedrijven maximaal 10 externe computers bedienen, maar je kunt ook upgraden naar de betaalde versie wanneer je bedrijf groeit en meer functionaliteit nodig heeft. Meer informatie over de prijzen vind je op de officiële website. 

Op zoek naar remote desktop software? Bekijk onze catalogus! 


Methodologie

 • Om de tools voor deze lijst te selecteren, hebben we de beste producten voor 'remote desktop software' gezocht die een gratis versie hebben.
 • Vervolgens hebben we bekeken of de producten op de shortlist voldoen aan de definitie van remote desktop software: met remote desktop software hebben medewerkers vanaf afstand toegang tot hun bestanden en applicaties, en deze software biedt troubleshootingtechnieken die supportafdelingen kunnen gebruiken om IT-problemen op te lossen.
 • De bovenstaande softwaretools hebben allemaal dezelfde basisfuncties: bestandsoverdracht en externe toegang/bediening. 
 • De tools zijn nog verder geëvalueerd aan de hand van de volgende criteria: een gemiddelde algemene beoordeling met meer dan 4 van de 5 sterren en minimaal 20 gebruikersreviews in de afgelopen twee jaar (10 mei 2021 – 10 mei 2023).


In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.

Over de auteurs

Niels is Senior Content Analyst voor GetApp Nederland. Hij schrijft over IT, software en zakelijke trends in het mkb. Hij is afgestudeerd in Journalistiek en woont in Barcelona.

Niels is Senior Content Analyst voor GetApp Nederland. Hij schrijft over IT, software en zakelijke trends in het mkb. Hij is afgestudeerd in Journalistiek en woont in Barcelona.


Smriti is een Content Analyst voor Canada en geeft mkb's belangrijke inzicht in software-, business- en technologische trends.

Smriti is een Content Analyst voor Canada en geeft mkb's belangrijke inzicht in software-, business- en technologische trends.