6 MailChimp alternatieven voor e-mailmarketing

Gepubliceerd op 13-5-2020 door Quirine Storm van Leeuwen en Rahul Kumar

In dit artikel bekijken we zes goede alternatieven voor Mailchimp om je te helpen de juiste software te vinden voor jouw bedrijf.

6 beste mailchimp alternatieven

Wat is het eerste dat er bij je opkomt als je aan apps voor e-mailmarketing denkt? Waarschijnlijk is dat MailChimp. Mailchimp is op dit moment de populairste software voor e-mailmarketing, ongeacht hoeveel contacten je hebt of hoeveel e-mails je elke maand verstuurt. Duizenden e-mailmarketeers die cloudapps gebruiken, zijn enthousiast over de gebruiksvriendelijke interface, de veelheid aan mailingsjablonen en de configureerbaarheid van de tool.

Zelfs de gratis versie van Mailchimp heeft veel te bieden: gebruikers kunnen hiermee per maand 10.000 e-mails verzenden aan maximaal 2000 abonnees. Voor € 9,32 stuur je een half miljoen e-mails aan 50.000 contacten en voor $ 13,99 per maand stuur je tot 1,2 miljoen e-mails aan 100.000 contacten. Met de flexibele betaalplannen van MailChimp kunnen gebruikers meer e-mails aan meer abonnees sturen met betere personalisatie.

MailChimp is dus goed, maar het is niet de enige optie voor e-mailmarketing. In de afgelopen jaren zijn er diverse prima alternatieven bijgekomen, die misschien nog wel eens beter bij jouw business zouden kunnen passen.

Je moet met een paar zaken rekening houden bij het kiezen van de juiste tool:

  • Het kan zijn dat je zowel kant-en-klare als aanpasbare e-mailsjablonen nodig hebt. Dit hangt af van jouw specifieke behoeften, je technische vaardigheden en hoe creatief je bent.
  • Kijk ook naar de mogelijkheden voor analytics die de tool biedt. Met informatie over je open rates, click-through rates (CTR’s) en unsubscribe rates kun je je campagnes beter optimaliseren.
  • Controleer of je de e-mailmarketingtool kunt koppelen aan Google Analytics URL Builder. Daarmee kun je testen of bepaalde banners, links of calls-to-action het beter doen dan andere.
  • Houd rekening met de prijs van elke tool in verhouding tot hoe vaak je hem gaat gebruiken. Je e-mailvolume, het aantal abonnees en de campagnefrequentie zijn belangrijke factoren voor de keuze van een bepaalde tool en de prijs.

Met deze belangrijke informatie in het achterhoofd kunnen we nu andere populaire software voor e-mailmarketing vergelijken met MailChimp om erachter te komen of er wellicht een betere optie is voor jouw bedrijf. Om in aanmerking te komen voor vermelding in deze lijst moesten de apps (die hier in alfabetische volgorde worden weergegeven) meer dan 150 reviews van GetApp-lezers hebben en een gemiddelde beoordeling van vier of meer sterren.

ActiveCampaign

Mailchimp alternatieven
Dashboard in Active Campaign (bron)

ActiveCampaign heeft een tweeledige functie: e-mail marketing en marketingautomatisering. Je kunt er je contacten mee onderhouden en je sales- en marketingprocessen automatiseren. De app ondersteunt meerdere talen. Je kunt dynamische e-mailcontent maken die visueel zeer aantrekkelijk is, de demografische gegevens van je abonnees bijhouden en live gebruikersondersteuning krijgen.

Prijzen

Voor $ 9 (ongeveer € 8,30) per maand (jaarlijks betaald) kun je met het Lite-pakket van Active Campaign een onbeperkt aantal e-mails sturen naar maximaal 500 contacten. De prijzen lopen op tot $ 49 en $ 129 per maand (jaarlijks betaald) voor respectievelijk 1000 en 2500 contacten.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Campaign Monitor

e-mailmarketing software
Een weergave van campagneresultaten in Campaign Monitor (bron)

Campaign Monitor is een eenvoudig programma voor email marketing waarmee je met drag-and-drop tools fraaie ontwerpen kunt maken voor effectieve campagnes. Met de drag-and-drop editor kun je meteen aan de slag. De sjablonen zijn vooral op afbeeldingen gericht en hiermee kun je je campagnes visueel aantrekkelijker maken. Campaign Monitor biedt interactieve analytics die je inzicht geven in je meest betrokken doelgroepen en je succesvolste CTA’s.

Prijzen

Met het basisabonnement van Campaign Monitor kun je 2500 e-mails aan 500 mensen sturen voor € 9 per maand. De prijs gaat vervolgens omhoog op basis van het aantal abonnees dat je hebt, van € 29 voor 2500 abonnees tot € 299 per maand voor 50.000 abonnees. Er zijn gedifferentieerde prijzen beschikbaar als je meer functies wilt, zoals ondersteuning per e-mail en telefoon met prioriteit. Het Unlimited-abonnement begint bij € 29 per maand en er is een Premier-abonnement vanaf € 149 per maand.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Constant Contact

Contactenlijst E-mailmarketing
Een lijst met actieve contacten in Constant Contact (bron)

Een andere populaire e-mailmarketingapp om meer abonnees te krijgen en je e-mailcampagnes te optimaliseren, is Constant Contact, dat specifiek op kleine bedrijven, non-profitorganisaties en zzp’ers is gericht. Dit programma biedt beheer van contacten, uiteenlopende sjablonen en integratie met populaire CRM-software zoals Zoho CRMMicrosoft Dynamics CRM en Nimble. Social media integratie wil zeggen dat je social media posts kunt maken van je e-mailcampagnes, zodat meer mensen je content onder ogen krijgen.

Prijzen

Bij Constant Contact krijg je eerst een gratis proefversie van 30 dagen met de volledige functionaliteit van de software. Na die gratis trial begint de prijs voor 500 contacten bij € 18 per maand voor een onbeperkt aantal e-mails, oplopend tot € 40 per maand voor meer functionaliteiten en een onbeperkt aantal e-mails. De prijs van de twee plannen gaat vervolgens omhoog op basis van het aantal contacten dat je hebt. Als je vooraf voor zes tot twaalf maanden betaalt, krijg je 15% korting. Er zijn ook speciale kortingen voor non-profitorganisaties, die tot 30% kunnen besparen door vooraf te betalen.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Infusionsoft

Contactenlijst Infusionsoft
Beheerfunctie voor contacten in  Infusionsoft (bron)

Infusionsoft (dat tegenwoordig Keap heet) is software voor e-mailmarketing en marketingautomatisering. Deze tool biedt functies voor campagnebeheer en -analyse, beheer van contacten, optimalisatie van conversies en social sharing. Infusionsoft is vooral voor freelancers en kleine bedrijven geschikt.

Prijzen

Er is een gratis trialversie van een maand tot 17 mei 2020 voor alle drie de abonnementen, Keap Grow, Keap Go en Infusionsoft. De abonnementen beginnen bij £ 79 (rond de € 72) per maand voor 500 contacten en 1 gebruiker. Dat loopt op tot £ 199 (rond de € 225) per maand voor 2500 contacten en 1 gebruiker. Dan krijg je er ook functionaliteit voor sales- en marketingautomatisering bij.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Sendinblue

e-mailmarketingcampagne
Campagneplanner in Sendinblue (bron)

Sendinblue is e-mailmarketing-software met dynamische en responsieve sjablonen. De software biedt functies voor planning en auto-responders, realtime rapporten en integratie met Google Analytics. De IP-reputatiebewaking zorgt ervoor dat je berichten niet als spam worden gemarkeerd. Bovendien is er een plug-in die met WordPress, PrestaShop en Magento werkt.

Prijzen

Met de gratis versie kun je maximaal 9000 e-mails per maand sturen (300 per dag) naar een onbeperkt aantal contactpersonen. Met een Lite-abonnement van € 19 per maand kun je 40.000 e-mails sturen aan een onbeperkt aantal contacten. Een trapje hoger krijg je 60.000 e-mails met geavanceerde rapportage en geen Sendinblue branding (voor € 29 per maand). Met het duurste abonnement van € 49 per maand kun je 120.000 e-mails sturen en krijg je nog wat functies erbij.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Zoho Campaigns

Zoho Campaigns
Samenvatting van campagneresultaten in Zoho Campaigns (bron)

Zoho Campaigns is een oplossing voor e-mailmarketing die naast kant-en-klare sjablonen en aanpasbare lay-outs ook integratie met social media en G Suite biedt. Met deze oplossing krijg je bovendien analytics voor je click-through en open rates en integratie met Zoho CRM om salesleads beter te kwalificeren. Zoho Campaigns is voor kleine en middelgrote bedrijven bedoeld.

Prijzen

Met de gratis versie van Zoho Campaigns kun je elke maand 12.000 e-mails naar 2000 abonnees sturen. Met het goedkoopste betaalde abonnement kunnen gebruikers voor € 6 per maand kunnen gebruikers een onbeperkt aantal e-mails aan 500 abonnees sturen. Dat bedrag gaat telkens met € 5 omhoog op basis van het aantal abonnees.

Wil je een vergelijking zien?

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk dan onze online catalogus met een uitgebreid aanbod aan e-mailmarketing software.

In dit artikel wordt er mogelijk naar producten, programma’s of diensten verwezen die niet in uw land beschikbaar zijn, of die misschien niet voldoen aan de wet- of regelgeving van uw land. Wij raden u aan om de softwareleverancier rechtstreeks te benaderen voor informatie over de beschikbaarheid van de producten en overeenstemming met lokale wetgeving.


Deel dit artikel